23 Eylül 2011 Cuma

alerjik kontakt dermatit !!---> AGEP

düğünümüz bitti, rüya gibiydi, elbette detaylı bir post gelecek bunun için.

balayına geldik, burası da hak ediyor ayrı bir postu : Gloria Serenity

çarşamba sabahına kadar her şey mükemmeldi. sabah kalktığımda elimi yüzüme götürdüm, kabarıklıklar hissettim, Emre'ye sordum ve onun surat ifadesini gördüm: her yerinde var Ayşe

Balayımın tam ortasında, hatta yarılamamışken bile suratımın heryeri, boynmum, kulaklarım, omuzlarım, kollarım kırmızı kırmızı kabarıkcıklarla kaplıydı, yanıyordu, kaşınıyordu, aynada yüzüme baktıkça ağladım, öyle ki benim yüzümde tek sivilce çıksa moralim bozulur, alışmışım pürüzsüz cilde :(

moralim alt üst oldu, güneş alerjisi herhalde dedik, oysa 50 faktörlü kremimle gelmiştim :( istanbul'da daha önce gittiğim dermataloğu aradım, bir ilaç söyledi, ama o ilacı almaya bile fırsatım olmadı, gittikçe kabarıyorlardı :( apar topar Belek'teki aptal bir polikliniğe gittik. doktor olduğundan bile ciddi şüphe duyduğum bir adam sadece baktı, portakal veya klor yapmıştır, bunlardan uzak dur dedi, bir alerji iğnesi yaptı ve gönderdi. adamın dalga geçen tavrı, lakaytlığı çıldırttı beni. otele döndük, tabii ki o güzelim havuzdan uzak durdum, iç geçirdim, ama bir türlü iyileşemedim, perşembe kalktığımda durum daha vahimdi :( emre resti çekti ve güzelim otelimizi bırakıp antalya merkez'e, memorial'a gittik. dermatalog hanım muayane etti ve son zamanlarda makyaj yaptırıp yaptırmadığımı sordu. elbette yaptırmıştım, düğünüm için. %90 sebebi bu, eğer metal bir şey takmadıysan dedi. yok ben metal takmazdım zaten, yara yapar bende, takarsam altın takarım kulağıma. kadıncağız tekrar tekrar baktı, değişik bir kozmetik kullanmışsın o zaman düğünde dedi. yapacak bir şey yoktu :( kortizonlu bir serum aldım, kortizonlu yüz, göz (evet göz kapaklarımda bile var) ve vücut kremlerimi alıp otele döndük. kortizon biraz topladı ama bugün, yani balayımızın son gününde yine artmıştı lezyonlar.

şu an havuza iç geçirerek bakıyorum, emre'yi seyrediyorum ve yanan kulaklarımı, boynumu yelpaze ile serinletmeye çalışıyorum.

gelin adaylarına çok önemli, nacizane bir tavsiye. illa ki makyaj yaptıracaksınız ve sizin kullandığınız ürünler olmayacak muhtemelen. ben çok pişman oldum, keşke kendi malzemelerimle gitseydim diye. izmir'deki kuaförümü suçlamıyorum, çünkü kötü marka ürün kullanmıyorlardı, benle birlikte 5 arkadaşım daha makyaj yaptırdı, ama işte benim bünyem tepki verdi. doktorun söylediği şu: bir şeyin alerjik reaksiyona sebep olması için kaliteli olması bir engel değil. bu yüzden alerji yapmadığına emin olduklarının dışına çıkma, yeni bir kozmetik alınca, ufak bir alanda (mesela kolun iç tarafında) dene ve 3 gün sonra o bölgede kızarıklık var mı bak.

işte benim de gelin makyajı yaptıracak için söyleyeceklerim şunlar: kuaförünüze rica edin ve kol içine azıcık sürün hepsini 3 gün öncesinden. hatta kendi malzemelerinizi götürün.

dilerim kimsenin başına gelmez ve balayı sefil olmaz.

suratımdan, boynumdan, ellerimden resim ekleyecektim ama bir gün bu sayfaya bakıp şu anki görüntümü hatırlamak istemiyorum sanırım :(

not: teşhisim sonradan değiştirildi İstanbul'da, AGEP miş, ilaç veya katkı maddesi/deniz ürünü vs gibi ağız yoluyla aldığım bir şeye tepki vermişim. bir gün önceki Ege Restaurantında yediğim karideslerle ilgisi var mı bilemedim :( 1 ay sonra eski halime gelecekmişim, bakalım...

10 yorum:

Hestia dedi ki...

Ah kıyamam ya:( Çok geçmiş olsun, senden güzel haberler beklerken oldu mu şimdi bu:( işte biyerlerden çıkıyo demekki o koşuşturmanın telaşenin acısı sana da alerjik reaksiyonla yansımış. Tavsiyelerin için sağol gerçekten çok dikkat etmek lazım. Tekrar geçmiş olsun.

pembe mor alg dedi ki...

canım ya çok üüzldüm geçmiş olsun daha önünüzde ne güzel günler var ne zamanlar geçirirsiniz Allah daha kötüsünü vermesin öptm fstık

GÜZİN dedi ki...

Ayy canım yaa çook geçmişler olsun cok kötü denk gelmiş balayınıza ama olsun sen yinede bozma moralini olurmu herseyin güzel olmasını sağlamaya çalış havuza girmesende aksam yemeklerinden gece eğlencelerinden keyif almana bak...düğün postunu merakla bekliyorum tatlım:)

Adsız dedi ki...

Kötü bir şans olmuş :( umarım biranönce iyi olur.

Hiç üzülme seneye çıkar daha da güzel bir tatil yaparsın

gülümse dedi ki...

tatlım yaaaa nasıl üzüldüm anlatamam çok geçmiş olsun.zamanlaması çok kötü olmuş tam da balayında.ama buna da şükretmek lazım değil mi,daha kötü bişey de olabilirdi Allah korusun.nazar çıkmış diyelim biz en iyisi.ama moralini bozma olumlu düşün herşey düzelir geçer gider

Unknown dedi ki...

ahh canımm çok talihsiz olmuşş çok geçmiş olsun :((((umarım en kısa sürede iyileşirsinn bir ömür çokk mutlu olun inşallah tebrik ederim:)))

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

canım benim yaaa öncelikle çok geçmiş olsun çok üzüldüm balayının böyle geçmesine ama ne diyelim sağlık olsun bundan sonra bütün tatilleriniz size balayı... aynı kuaförde makyaj yaptırdığımız için bence de kuaförle alakası yoktur sadece senin cildin tepki vermiştir... olsun canım sen hiç sıkma canını... neyse bu arada düğünle ilgili postlar yapacaksın değil miii :))

lamore del calcio dedi ki...

Hestia, çok teşekkürler. Doktor stresle alakası yok diyor ama ben de öyle hissediyorum inan.

pembe mor alg, cnaım saol. Allah beterinden korusun diyelim di mi.

Güzin, düğün postum gelecek, hele birkaç reism toplayayım :) balayı sefil oldu, hani ateşlenme yapmasa bari yemek yerken zevk alırdım ama napcaksın.


Nalan, çok teşekkürler. ikinci bir balayı kesin ;)

Gülümse ve fadique çok teşekkür ederim. Napalım başa gelen çekilir :)

hamide, düğünle ilgili postlar gelecek, çok güzel bir düğün oldu :) bu arada İstanbul'daki doktor teşhisi değiştirdi, kontakt dermatit değil AGEP miş, ilaç veya deniz ürünü alerjisi, yani makyaj vs olmadığı keisnleşti.

S&A dedi ki...

Canımcım ya çok üzüldüm,kötü olmuş ama Allah daha kötülerinden korusun diye düşünmek lazım.Nazar çıktı belki de inşallah en kısa zamanda düzelir..

tubitos dedi ki...

ayy canım ya bu kadar ciddi olduğunu tahmin etmemiştim çok geçmiş olsun nazarlara gelmişsin kuzum