13 Eylül 2011 Salı

bir kuaför hikayesi...

Levent'te sadece ve sadece saç kesimine gittiğim bir kuaför var. yapılan makyajları, topuzları da görürüm gittiğimde, işlerinde çok iyiler. çok pahalı bir yer, gelinbaşı için verdikleri fiyat beni çoook aşıyordu, o yüzden vazgeçip nişantaşı'nda iyi bir kuaför aradım.

araştırmalarım sonucunda, daha önce denenmiş, güzel bir kuaförle anlaştım, piyasa ortalamasının biraz üzerinde ama içime sindi dedim.

provayı yaptık, onu da beğendim, peki dedim. biraz makyaj yapan kızı gözüm tutmadı ama üzerinde durmadım. kına gecesi için de geleceğimi söyleyip ayrıldım.

kına gecesi günü gittim ve benim kuaförüm yoktu, acil bir durum oluşmuştu, kardeşi ilgilenebileceğini söyledi. neyse saçıma bir şeyler yaptı ama tam bir hayal kırıklığı, ağlayacaktım nerdeyse. hatta birini aradı, geldi o toparlamaya çalıştı ama beyhude yani.  ödeyeceğim yüklü parayı geçtim, benim özel günümde de mi böyle olacaktı yoksa? kuaföre kendi kuaförümün gelip gelmeyeceğini sordum, böyle em küm ettiler. makyöz kız sade makyaj istedim diye, sadece 10 dakikada yüzüme bir fondoten, gözüme bir far ve eyeliner çekiverdi, evde çok daha güzelini yaparım yani. sildirdim ve koyu bir makyaj yaptırdım, daha eve gitmeden aktı, arkadaşlarım tüm kına gecesi gözlerimin altını sildi durdu.

cuma günü moralim sıfır, kuaförü aradım, "gelecek misin" dedim, "yetişmeye çalışacağım" dedi, iyice üzüldüm. zaten makyajıma hiç güvenmiyordum, saçım da fiyasko olacaktı. arkadaşlarımla apar topar kuaför araştırmasına girdik, etrafta denenmiş kuaförlerin çoğu doluydu, denenmemişlerde ben risk alamazdım :(

oturduğum semt olan Kasımpaşa'ya bile sordum (orda yıllardır kuaföre gitmem), verdikleri fiyatlar nişantaşı piyasasına yakındı valla, ama şöyle referanslı bir kuaför yine bulamadım.

dayanamadım yine levent'teki o lüks kuaförümü arattım arkadaşlarıma, söyledikleri rakamı ayırmamıştım bütçemde, imkansızdı benim için bu.

en son ne mi yaptım? gelinbaşı yaptırmamaya karar verdim ben!! levent'i yine aradım, topuz, makyaj, manikür, pedikür, kaş vs toplamı valla benim önceden anlaştığım "gelinbaşı" fiyatı ile aynı idi :) tereddütsüz aldım randevumu, gelinim ben demedim, napıyım son günümdü ve mecburdum, kuaför bulamamıştım.

ertesi sabah tek bir arkadaşımla, beyaz elbisemle aldık soluğu kuaförde, beyaz elbise giymeyi çok istemiştim napıyım. valla herkes geline kendini prenses gibi hissettiriler der ya, bu kuaförde insan kendini "hep" prenses gibi hissediyor.

saçıma mükemmel bir topuz, yüzüme tam istediğim gibi doğal bir makyaj yaptılar. manikür pedikür vs de süperdi. eve geldik, gülüşe gülüşe duvağımı taktık kafama arkadaşlarımla :)

nikahtaki saç ve makyajımın hikayesi budur işte. düğünümde kuaför çekimlerim vs de olacağından, saçım başım içime de sindiğinden, hiçbir şey içimde kalmadı valla.

10 yorum:

Çeyiz Kız dedi ki...

ah şu kuaförler :S Düzgün bir yerlerde ortalama gelin başı makyaj vs totalde ne kadara mal oluyor?

ne güzel ama bak seni takdir ettim, onca stres yaşadıktan sonra kendini bırakmamışsın ve mutlu sona ulaşmışsın ;)

lamore del calcio dedi ki...

çeyiz kız, valla Allah bana güç verdi, normalde olumsuzluklara direncim çok deildir, ama nedense bir rahatlık geldi üzerime ve hallettim.

cnaım düzgün bir yerde gelinbaşı 500-750 arası değişiyor. en azından benim fiyat aldıklarım öyle. benim gittiğim bu kuaför tam 2000 TL istedi gelinbaşı için :S

deacon frost dedi ki...

2bin mi kesinlikle çıldırmış olmalı :S :S o nedir yaa günah hakikatan o paraya.

Çeyiz Kız dedi ki...

az önce ki yorum bana ait cnm :)

lamore del calcio dedi ki...

hehehe anladım :)ben 2000 vermedim, 5 te birini verdim ve çıktım işte :)

gülümse dedi ki...

vallahi ne yalan sölim gelinlik seçimi bile beni bu kadar korkutmuyor ama kuaför seçimi daha ortada fol yok yumurta yokken içime oturdu resmen:))ben normalde çok sakinimdir ama o gün kesin cıngar çıkartırım düzgün bişey olmazsa.içimdeki hulku uyandırmazsa iyi olur kuaför için:)))

lamore del calcio dedi ki...

Sevgili Gülümse,

Naısl yapacaksın, aynı anda iki yerden gelinbaşı randevusu nasıl ayarlanır, etik olur mu bilmem ama ne yap et ve yedekle. yani olmaz olmaz ama görüyorsun işte, benim kuaför uçtu o gün :)

Unknown dedi ki...

Kuaför çok önemli bir de insana gaz veriyorlar kötü de yapsalar ay çok güzel sen değişikliğe alışkın değilsin bak çok harika oldu o bu diye bir çıkıyorsun dışarı sanki herkes sana bakıyor :)Hele böyle özel günlerde kuaför en önemli unsur ben hiç biryer bulamazsam oturur saçımı da makyajımı da kendim yaparım napayım :))

lamore del calcio dedi ki...

valla aynen öyle oldu işte. ben beğenmedim, adamlar "süper" modunda. bole saçım tülbür tülbür, keçe gibi bir topuzun altında lastikle bağlanmış bir tutam filan. hani sorsan, fahiş fiyata topuz yaptırdım yani. kınaya geldim ve insanların "güzel olmuş" demelerinin altındaki gerçeği sezdim. zaten ertesi gün herkes nikahı kurtarma telaşında itiraf etti:) gerçekten kuaför çok önemli...

tubitos dedi ki...

canım ya nasıl aksilikler olmuş ama problem çözme yönetimine hayran oldum. off şu kuaförler hep sorun hep sorun:/