19 Eylül 2012 Çarşamba

kola ve sigara satmıyoruz...

malum Fatih semti sınırlarında oturuyorum.

eh ülkenin güncel hali de malum.

Ramazan'da fırından sabah sabah ekmek isteyince, "Gündüz ekmek çıkartmıyoruz" tepkisine alıştım. Hani herkesi oruç tutacak varsayalım, sizin gibi herkes mesela, arkadaşım bunun hastası var, çocuğu var, adet döneminde kadını var iç tepkilerimi ilk sabah harici vermedim valla kabullendim. Tüm Ramazan ortalarda görünmedim valla...

Hayır şort giyince bakmalarına, hadi bakmadılar diyelim arkadan süzmelerine de pek bir alıştım, yadırgamıyorum. Size inat giycem lan o şortları, günahlarınız artsın inşallaahhh benim sayemde.

Bir adet Tekel ve Migros harici alkol bulamama sıkıntısına da alıştım.

Hepsine normal (!) diyelim mi e hadi öyle olsun.

Yalnız bizim binanın altına açılan market beni dumurlardan dumurlara uğrattı vesselam. Şimdi ben tükanın vitrininde Ülker link reklamını, dondurma dolabının üzerinde de golf yazısını gördüm, zaten anladım, sizde alkol olmaz, eyvallah, günaha girmeyin, anladım. Ama efenim bir akşam tam yemeğe otururken aklıma kola alıvermek geliverdi, vallahi uzağa gitmemek için Cola Turka bile oluversin deyip daldım içeri ve dolaba yöneldim bu markette. bakındım, bakındım ve kola yoktu, adamlara dönüp (yazar burada şort giyiyor):

- Pardon kolalar nerede?
- Biz kola ve sigara satmıyoruz dedi adam yaa... sağlığa zararlı diye ekledi.

Şimdi şaşılacak konu çok, kola satmıyor anladım, ama ben sigara istemedim, zaten sigara her markette bulunmaz, izin gerekir satmak için. bana bu extra açıklamayı niye yaptın di mi? neyse ben dumurlarda ve şaşkın, üstelik adamlar da şortuma bakıyor, üstelik kola gibi sakıncalı bir şey istemiş bir günahkarım; şaşkınlık içinde çıktım dışarı.

Yahu kola sağlığa zararlı eyvallah da, acaba o katkı maddeli tangimsi tozlar değil mi? yani o marketi sadece yoğurt ve süt (katkı maddesine izin verilmeyen gıdalar) ile mi götüreceksiniz? hayır o sattığınız meşrubatların hepsi de en az kola kadar zararlı farkında mısınız? hayır siz manyak mısınız?

Neyse bu market şu "kolada alkol" muhabbetine bunu yapmıyorsa ben de Ayşe değilim. Ne günlere kaldık yahu!

He benim koca da oraya dalıp bir bira kasa isteyecekmiş.

Mükemmel fikir, evet.

Yakında bu esnaf bizi mahalleden kovar!

8 yorum:

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

valla bacım kaçın gelin bakırköye oralarda taşlarla mazallah :(

fuly dedi ki...

diyorum gel seni taşıyalım diye :) laz mütahit gibi ev bakıyorum sürekli gözüm evlerde camlarda :)

bizim sokakta gene bi ev var ço güzel bahçeli bi sitede bak :)

O kola muhabbetinin açılımını tam bilmesemde dini fazlasıyla bütün mümin kardeşlerimiz inançları gereği kola içmez ve tv izlemezler.
üniversitede bi kız grubu arkadaşın evine gitmiştim kola alma gafletinde bulunup!
Sanırsın bi şişe siyanür getirmişim gibi bakışlara maruz kaldım...
babalarıda asla izin vermezmiş ve tv izlemezlermiş...

lamore del calcio dedi ki...

valla en sonunda sizin lafınıza geleceğim sanırım kızlar, az kaldı, fulinin bebek doğana kadar asizinle aynı semte geçeceğim :) Valla Emrenin teyzesi bizimle aynı kiraya İncirlide ev tuttu, hem daha nezih, hem daha modern, of ya tramway da olmayıversin anasını satayım, sanki Allahın günü Sultanahmete gidiyorum :)

fuly dedi ki...

kuzucum tramvay dediğin şey bizim eve yürümekle 10 15 dakika yokuştan kaptırıveriyon kendini :)
dolmuşlarda var 2 dakika anca sürüyo metrobüs bilimum otobüs ve tramvay. Ha bak bende 1 yıllık evliyim allahın günü tramvaya koşmadım çok şükür:) ama lazım olunca hemen dibimde.

ben gidim bizim sokaktaki evin kirasını sorayım bu akşam adamda öyle küçük yazmış ki sanırsın kimse tutsun istemiyo :)

Taranis dedi ki...

Daha neler duyacağız kimbilir Ayşe??

Hergün depresif bir şekilde ülke gündemiyle yaşıyoruz üzerine birde son yıllarda çoşar seviyeye ulaşan mahalle baskısı eklendi...

Şuan çok dertli olduğum bir konu üzerine bu yazını okudum neler yazardım ama neyse :))

Yahu izlemesinler TV içmesinler Kola.Evet bende artık TV izlemiyorum.Hergün her saat yüzünü görmek istemiyorum devlet erkanının !!

tubitos dedi ki...

ahahah böylesini de ilk defa duyuyorum yaa kola da mı günahmış :D

Unknown dedi ki...

Gerçekten enteresan kola olayı.Kıyafet olayını duymuştum ama bu kadarını duymamıştım Bizde Cerrahapaşda otururyoruz fatihe bağlı ama belki fatihin iç kısmında olmadığı için bu tarz şeyler hiç yaşamadım.Tabi siz neresindesiniz fatihin bilmiyorum.Bizim oralarıda öneririm ulaşım açısından.Komşu çıkarmışız:)

lamore del calcio dedi ki...

Sevgili hayat paylaştıkça; aslında biz de Fatihin içinde değiliz, Odabaşı, Şehremini tarafındayız. Fatih gibi diyemem ama işte böyle bir mahalle kültürü var diyelim.