11 Mart 2012 Pazar

Bir haftasonu ve Dukan...

bugün diyetin 7. günü sona erdi.

seyir evresi, atak evresine göre daha renkli.

bildiğim tek şey ise, kesinkes aç kalınmıyor. aklımdan bazen fazla protein almak zararlı olur mu diye düşünsemde, açıkcası normal bir günde de bu kadar et ve süt ürünü tükettiğim için problem olmadığını düşünüyorum. karbonhidratı da yulaf kepeğinden alıyoruz zaten. dukan amca saolsun, günde 1 yemek kaşığı zeytinyağına da izin veriyor, zaten etlerde de yağ var, eh tamamen yağsız kaldığımız da yok. o zaman bu diyete "tek yönlü" demek haksızlık oluyor biraz.

bugün ekşide bir entry okudum da, efenim etlerin yarısı yağmış, kolesterole sürüklermiş bu diyet vs vs. benim bildiğim normal beslenmede de kırmızı ete, beyaz ete, dönüşümlü olarak sürekli yer var. hani meyvesiz kalınıyor, vitamin problemi oluşabilir dense anlayacağım da, yağa yükleniliyor demek gerçekten yanlış. he tabii, ben öyle her yerde yazan gibi sınırsız yiyin, korkmayıncılardan değilim. sonuçta o Gıda Mühendisliği temelime aykırı bu:) şahsen ben sadece protein yaptığım günlerde, et porsiyonunu ikiye bölüyoru, akşam yediğimin özellikle beyaz et olmasına dikkat ediyorum.

neyse konu nerden nereye geldi...

dün anneanecimin mevlütü vardı. oldukça koşuşurmalı idi ev tabii. evin kızı olarak, tüm servis tabakları elimden geçti. o güzelim şekerparelerden bir tane yemedim. canım anneanem nefret ederdi tavuktan ama biz adeti bozmayıp mevlütte tavuklu pilav verdik yine de, umarım bize kızmamıştır :( ben onun günü olduğu için tavuktan yiyebildim azıcık, bana çok kızardı görseydi " o toyuklar pis kızım, çek şunu gözümün önünden" derdi. Nur içinde yatsın...

neyse cumartesi yine hüzünlü bir gündü...

iyisi mi ben size, bugüne ait 1+1'deki bir sebze protein günümün menüsünü vereyim:

Sabah : Yarım kaşık zeytinyağında lor peynirli omlet, azıcık, ama azıcık bir kaşar peyniri (tamam bu biraz kaçamak oldu, yahu Kars'dan taşıdım geldim kocaman tekerleği napıyım), 1 küçük domates, 1 salatalık, ufak bir parça light beyaz peynir

Ara : 1 kaşık yulaf kepeği ile çeşnilendirilmiş (ahahaha) danone minik yoğurt


Öğle: etin yağsız tarafından çektirdiğim kıyma, 1 kaşık yulaf kepeği, kimyon, soğan ve az tuz ile hazırladığı köftelerde 5 adet ve minik bir yoğurt

Akşam : Yarım kaşık zeytinyağı ile hazırlanmış ıspanak yemeği (yoğurt ile)

Şöyle bir baktım da, yoğurt biraz fazla kaçmış bugün:) gece yatmadan önce de az süt içmeyi planlıyorum.

gelelim yaratıcı yemeğime:

efenim tavuğun göğsünün bir kısmını yarın gündüz için haşlamamın ardından, geri kalanını kuşbaşı yaptım. azcık domates püresi ve soğanı az zeytinyağı ile kavurduktan sonra tavuk kuşbaşıları ekleyip,  biraz tuz ve kekik ilavesi ile en kısık ateşte pişirmeye bıraktım. hafta içi iki akşamımı balıkla dönüşümlü idare eder bence.

bir ara gidip dukan amcanın kitabını alacağım, çünkü kendimi biliyorum, eğer aynı şeyleri yersem sürekli, bu durumdan sıkılabilirim. kitabı alayım ki, yeni menüler yaratmamda bana yol göstersin.

irademden memnunum, işin garibi sevgili kocamın yanımdaki pizza, muffin, elma ve muz seanslarına rağmen dayanabildim buna :) yarın da spora başlıyoruz, neyse ki bunda yalnız değilim, spor yapmayı seven bir kocam var.

işte en kötüsü :( yarın hem Pazartesi hem de protein günü...

5 yorum:

fuly dedi ki...

çok feci gururlandım be sanki çocuum odtüyü bi boğaziçini kazanmış gibi :)))
süpersin lamore valla menüye bayıldım

yeni hayat dedi ki...

tebrik ediyorum istikrarın bozulmasın maşallah diyorum ve evlenince benim de mi ihtiyacım olcak ki diye içleniyorum:)

Yasmin dedi ki...

Kuşum sana bir site önereyim... Super dukan yemekleri var, yulaf kepeğinden ekmek yaptım kendime, süper lezzetli, tostunu bile yedim :))

http://dukandiyetim.blogspot.com/search/label/ATAK%20EVRES%C4%B0%20YEMEKLER%C4%B0

Bu arada benim de atakta 2. günüm. Özendim senden fazla olan 5 kilomu Dukan amca ile atıcam. :))


Mevlütünüzü de Allah kabul etsin, anneannen nur içinde yatsın canım...

lamore del calcio dedi ki...

fuly, duygularını anlıyorum :) inşallah 50 li günler yakın

yeni hayat, işte örnekleri görüp kendine dur dersen bişi olmaz. ben evlendiğimden beri yediğim yemeği 10 senede anca yemişimdir, sonuç ortada :)

yasmin, yavrucuk siteyi biliyom, ama yine de elin altında kitap olması daha faydalı sankim ya. sana mailleri atıyom kuş

fuly dedi ki...

ayşecim yasmin doğru diyor ;) sitelere mutlaka bak çok farklı tarifler var yaratıcılıkta sınır yok :))