20 Mart 2012 Salı

Dukanıma dokunma...

hepiniz biliyorsunuz, dukan diyeti yapıyorum bir süredir.

takvime bakıyorum : bugün 16. gün

işyerinde irademi ve zayıflamamı gören iki arkadaşım daha katıldı bana.

ancak meyve veren ağacı taşlarlar misali başladı eleştiriler :

- sağlıksız
- verdiğinizden fazlasını alacaksınız
- kas kaybı olur
- ani verilen kilolar tehlikelidir

en komiği de, protein diyeti değil mi bu? e o zaman nohut da ye, onda da protein var yorumları...

ya bir kere bu vücut benim. ikincisi, herkes eğitimli de ben mi cahilim anacım, hayır susayım diyorum ama kapı gibi Gıda Müh. diplomasını da seresim geliyor önlerine.

he biri de faceden yorum yapmış, Dukan tehlikeli, Karatay yapıyorum ben, bir ayda 3,5 kilo verdim. he Dukan diyetinden zeytinyağını çıkarıp tereyağı koyunca sağlıklı oluyor di mi?

ben de her türlü tek taraflı beslenmeye karşıyımdır elbette. ama bir şeyleri iddia ederken altını da doldurmak lazım. nasıl kas kaybı olacak pardon? protein alıyoruz sürekli. bakın en önemli tez böbrek olayı, bu kısım doğru ama günde en az 2 lt su içerek zaten o da çözülüyor. he bir de ani kilo vermeymiş. ne anisi arkadaşım ben dukanla birlikte (öncesi bir diyetim de var)  toplam 1.5 aydır kasıyorum kilo vereceğim diye, emek bu emek :)

gelelim benim dukanın tek taraflı olmadığı iddiama:

- şimdi kilo vermek için yağları yakmak zorundayız, bu kesin mi? kesin.. zaten hiçbir diyet sana yağ ye demez. he dukanda istediğin kadar ye diyor, ben bunu kolesterol, damar sağlığı açısından çok uygun bulmadım kendimce. genelde tavuk ve balık tercih ettim. 2-3 kere de kırmızı et yemişimdir. kimse bana hiç yağ almıyorsun diyemez, en kral yağsız etin %10'u yağdır.

- şekere izin veren bir diyet bileniniz var mı? ben bilmiyorum da. en fazla haftada bir yiyin der. eh dukan da ödül öğünü demiş işte buna, sadece biraz sabır diyor. karbonhidrat desteği olarak yulaf kepeğini de eklemiş, valla dün fırında kekini bile yaptım, bugün diğer dukancılara verdim, mideleri bayram etti :)

- geriye kalıyor? vitaminler... bakın bu doğru, eğer her gün düzenli olarak meyve tüketen biriyseniz, haklısınız sağlıksız demekte. ama bu atıp tutanların çoğu pizza ile, pide ile beslenip yaptığım rejime çamur atan insanlar. neyse dukan zaten vitamin alın diyor. hatta bağırsak sorunuz varsa kayısı yiyin bir tane diyor.

pekii ben diyeti nasıl uyguluyorum :

- etleri yağsız alıyorum, ama eğer öğlen restauranda yiyorsam açıkcası yoğurt ve et çok yağsız olsun diye kasmıyorum, akşamına telafi ediyorum.

- haftasonu yağsız peynire ek olarak azcık kaşar, örgü peynir filan da tüketiyorum.

- kesinlikle her gün tartıya çıkmıyorum. düşünün cumartesi günü 60.4 e inen kilomun 60.9 olduğunun görünce nasıl dellendim, gerek yok sürekli çıkmaya. zaten dukan sebzeler girince alıyor gibi olursunuz dedi.

bu arada bu hafta sonu kiloma bakıp, diğer arkadaşlarla birlikte, Dukan'ın 2/0 diyetine geçeceğiz. Dukan buna sadece bacak/basen çevresindeki yağlar için, üst tarafı ile problemi olmayan kişilerin diyeti diyor. 5 gün, abartmadan istediğinizi yiyerek, iki gün de protein tüketilerek uygulanıyor diyet.

biz yine de o 5 günü Dukan'ın sebzeli formülüne, sadece bir porsiyon meyve ve iki dilim ekmek/müsli ekleyerek geçireceğiz. ama tabii haftaya pazara kadar verdiğim kilolar ve spora başlamış olmam çok önemli buna geçiş yapmam için.

inşallah Temmuz ayına, 56 kilo ile ve de sıkı bir vücut ile gireceğim :)

9 yorum:

gelinyolu dedi ki...

canım iradene hayranım, maşallahhh...

irem dedi ki...

tatlım boşver insanların kötü yorumlarına diyorum =) ben de dukan yapıyorum bugün 8. günüm hiç aç kalmadan moralim hiç bozulmadan paşa paşa veriyorum kilolarımı ;) şimdi bir de hava düzeldi akşamları yürüyorum açık havada deymeyin keyfime ;)

Çeyiz Kız dedi ki...

şu dukanı bende yapmak istiyorum ama bir türlü nasip olmadı başlamak. Nesfitlerle idare ediyorum.

fuly dedi ki...

süpersin ayşecim ama 2/0 yaparken mezoterapi gibi bir yan destek alınması gerekiyor diye biliyorum işe yaraması için. ya da aklımda öyle kalmış ben bi kitabı okuyayım :)

pembe mor alg dedi ki...

aman greksiz elştri gizli hayranlıktr salla:)

gülümse dedi ki...

arkandayım bitanem!!!

Yasmin dedi ki...

Aman tıka o kulakları...

Ben de yazdığın herşeye sonuna kadar katılıyorum ve de 55li sayılara kadar arkandayım canım...

Aynı senenin Gıda Mühendisliği diplomasını ben de sereyim önlerine bariii.... :))

Bu arada iş yerinde 2 kişinin de buna katılması süper bişi olmuş, tetiklersiniz birbirinizi....

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

azim şekerim azim... boşver kulaklarını tıka ve devam et biz destekliyoruz :D

biological dedi ki...

okurken bile başım döndü. aasslaa bana göre değil :)