26 Temmuz 2011 Salı

Adı Aylin...

Fotoğraf Çekmecesi...

Bir düğünden geriye ne kalır?

cevabı çok basit: fotoğraflar

Emre bana 8 Mart 2011'de evlenme teklif etmişti, gözlerim dolu dolu kabul ettiğim o teklif sonrası, eylül gibi evlenmeyi planlayıverdik o akşam.

hiçbir şeyi planlamadan önce, ilk aklıma gelen şey fotoğraf oldu, hani gün bile almamıştık ama benim kafamdaki fotoğrafçının beni o gün çekmesi çok çok önemliydi benim için ve eyvah, bilyordum ki Aylin yoğundu, 2011 çoktaaan gelmiş de ilk 3 ayı bitmişti, bir sürü kişi Aylin'de yerlerini ayırtmıştı. ödüm koparak Aylin'e mail attım, 10-17-24 eylül, bunlardan hangisinde boşsun dedim :) aylincik 10 eylül'de doluydu, 17 eylül'de ise müsait. hemen planımı yapıverdim, düğün fotoğraflarımı 17 eylül'de olacak olan izmir'deki düğünde çektirecektim, yani 10 eylül'deki nikahta değil:)

içime sular serpilmişti, aylin beni çekeceği için ve büyük bir rahatlıkla gelinlik bakabilirdim artık:) ben de onun çekmecesine eklenecektim.

Aylin'in kim olduğuna gelince... o sempatik, cıvıl cıvıl bir fotoğrafçı. Almanya'dan evlenerek geçen sene Samsun'a taşındı. taşındı dediğime bakmayın, aslında o her yerde. Türkiye'nin herhangi bir iline, eğer o gün başka çekimi yoksa gidiyor. kalacak yerini, biletini kendi ayarlıyor, yani hiç böyle bir sıkıntınız yok. fiyatlandırması yaptığı işin kalitesini düşününce ve de mobil birisi olduğu göz önüne getirilince gayet makul.

işte aylin hakkında ekşisözlük'de Aylin, ikinci giri benim burdaki ;)

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=foto%C4%9Fraf%20%C3%A7ekmecesi

işte Aylin'in üper web sitesi:

http://www.fotografcekmecesi.com/

Aylin çekimini yapıyor, herkesi sıraya koyuyor ve birkaç hafta sonra gelin ve damadı facebook'ta tagliyor :) yaptığı albüm gerçekten çok kaliteli, ayrıca size tüm fotoğraflarınızı cd içerisinde teslim ediyor.

facebook'da "fotoğraf çekmecesi" diye aratıp, bulunan sayfa like denildiğinde, Aylin'in tüm çekimlerinden örnekler bulmak mümkün. kendi web sitesini facebook'a göre biraz daha geriden güncelliyor, çünkü web sitesinde gelin ve damat hikayesi de yazıyor.

bu güzel kız, geçen sene benim canım ciğerim bir çifti çekti ve ben daha fotoğraflarını görmeden, Aylin'in bizi de çekmesini istedim hemen. fotoğrafları görünce de yanılmadığımı anladım.

ve birkaç fotoğraf, geçen seneki düğünden. her resimde fcekmece logosu yok bendeki, copyright kuralları açısından sadece logo olanlardan seçim yaptım (tamam bir tanesi hariç, onu logolu bulamadım napıyım). bazı fotolarda ben de varım:)











16 yorum:

Taranis dedi ki...

Benim fotografcim :)))Ne güzel tesadüf

Taranis dedi ki...

10 eylül o yüzden dolu :)

lamore del calcio dedi ki...

ciddi olamazsın??? Aylin seni de mi çekecek? yoksa 10 Eylül2de beni çekemeyecek olmasının sebebi sen misin? ya çok özür dilerim, çok çok çok, ben senin arkandan çok söylendim :( böyle bir tesadüf yok...

lamore del calcio dedi ki...

bu fotoğraftaki arkadaşım, Aylin'in Türkiye'deki ilk gelini imiş, Umut internette tanışmıştı, 1 seneyi aşkındır tanışıyoruz ve çok çok seviyoruz Aylin'i. 10 Eylül dolu olmasına çok üzülmüştüm gerçekten, çünkü istanbul'da olsun istiyordum çekimim, aslında Mart ayında yer ayırttım ama dolmuştu. geçenlerde benim nikah günümde hangi şehirdesin dedim, İstanbul dedi. çok çok doğru bir seçim, o güzel araba ile, o güzel gelinliğin ile müthiş fotoğrafların olacak, eminim...

Taranis dedi ki...

Kulaklarimi çınlatan kişi sendin demekki :)Evet sebebi benim dünyada bukadar küçük işte:)

Ben 10 eylülü sanırım Şubat ayında ayırmıştım,garantici kişiliğime engel olamadım:)

lamore del calcio dedi ki...

çok iyi yapmışsın :) ben en iyisi gidip Emre'ye çatayım, keza evlenme teklifini Şubatta alsam ben de öyle yapardım, sanırım evlenmeye karar verdiğimizin ertesi günü Aylin'i aradım ben :)

bu arada şaka bir yana, çok çok nikahı pazara alıp, İstanbul'da çekim yapabilirdik, ya da bir hafta erteleyebilirdim bile ama emin olamadım. iki düğün olayı zor, burdaki sadece nikah, ama Aylin ilk dansı düğün alanını da çekiyor, sanırım o yüzden İzmir'deki kır düğünümde olması bu fotoğrafların daha güzel olacak. yani istanbul'da çekim isteyen ama düğünü de çekilsin isteyen biriydim. her şey bir arada olmuyor :) 10 eylül boş olsaydı ama Aylin'den nikahı da fotoğraflamasını isteyecektim:)

Aylin'i nasıl buldun sen? facebook mu? tavsiye mi, çok merak ettim.

Taranis dedi ki...

Kuzenimin dügün resimlerini cekmisti, kuzenimin eşiyle ayni anda Hikaye fotoğrafçısı arayışına girmiştik ve Aylinin sitesini görünce hiç düşünmeden ikimizde rezervasyonumuzu yaptık:)Düğünde çok kısa bir süre tanışma fırsatım oldu Aylinle,cok sıcak ve çok güzel gülüyordu, eminim ogün en çok yorulan kişilerden biriydi ama enerjisi hala çok yüksekti "Tamam"dedim kendi kendime benim gibi panik birinin yanında olması gereken kişi Aylin olmalıydı.Düğünle ilgili en büyük konulardan birini böyle sorunsuz ve erken halletmiş olmanın rahatlığını yaşıyorum şuan.

Üzgünüm 10 Eylül'de Aylin benimle :) ama ertesi hafta İzmir gibi güzel bir şehirde ise seninle :)Ortak noktamız çok ikimizde kır düğünü ile evleniyoruz ve Fotograf cekmecesi gelini oluyoruz :)

ayci dedi ki...

blog mu ufak bir dünya?
dünya mı ufak bir blog?
acaip manyak birşey bu :)

ikinizde cekecegim icin mutluyum acıkcası :)

lamore del calcio dedi ki...

Aylin, ben de çok mutluyum, Eylül gelmeyecek diye ödüm kopuyor:)

Taranis, yakında senle komşu çıkacağız:)

Eğer o tshirtü almayı planlıyorsan, ya da aldıysan ve de kuaför çekimlerinde giyeceksen haber et canım, ben başka bir alternatif düşüneyim, Aylin'e üst üste aynı kreasyonu çalıştırmayalım kuaförde :)

Taranis dedi ki...

Ufaldıkça ufalan bir dünya işte Ayci:)yakında benim hikayemde buluşmak üzere:)

Tshirt giymicem canım, sen mutlaka giy ama önce davrandın ve aldın bu senin hakkın:)
Komşu olucaz derken aynı mekanda mıyız yani?

lamore del calcio dedi ki...

yok aynı gün evleniyoruz, ayrı tarz araba kiralıyoruz, gelin tshirtü, koltuk zevki, fotoğrafçı derken... aynı yerden ev tutmuş olabiliriz gibi geldi :p valla mekanlar yan yana olsa, Aylin belki beni bir 30 saniye çekiverirdi burdaki saçımla, hahaha:) benim nikah zaten burda, aynı yer olması imkansız :p
bu arada eski bir postuna yorum yaptım, melissalı ayakkabılarınla ilgili, %300 görmüşsündür ama çok beğendim bir foto var elimde, iletişim adresim açık benim bloğumda, ordan bana bir mail atarsan sana o resmi göndereceğim:)

tubitos dedi ki...

kızlaaaaarrrr ay bu kadar tesadüf başımı döndürdü =))

GÜZİN dedi ki...

ayyy inanmıyorum ya süpersiniz kızlarrr bende arkadaşlarıma tavsiye edeceğim istanbuldan arkadaşlarım beni arayıp soruyorlardı hemen aylini tavsiye edeym sizin gibi zevkli blogger arkadaslarım onu sectiyse vardır bişey:=))

fuly dedi ki...

blogları gezerken rastladım bloğuna :) geri geri giderken yazılarında bi baktım aaa aycimin gelini bi baktım blogger hemde ve bi baktım ekşisözlük yazarı :)) sözlükteki o ilk yazıyı yazan benim ;) aycinin dediği gibi dünya küçük bi blog :) tanışma hikayeniz ev telaşeniz hepsini bi çırpıda okudum haziranda evlenmiş bir 2011 gelini olarak :) koşturmacaların hepsi ortak payda sanırım...

lamore del calcio dedi ki...

fuly:)

ne güzel bir tesadüf bu.

Fotoğraf çekmecesi gelinlerini seviyorum.

gerçekten küçük bir dünyadayız, yine şaşırdım ve şaşırmama şaşırdım aslında ;)

fuly dedi ki...

ben çekmece gelini olamadım :) zamansız zamanlamalar yüzünden.. ama çekmece gelini çektim aylinle birlikte ;) şubatta aysun gelinin çekiminde birlikte dona dona çekim yaptık :) ama tabi her an çekemce gelini olabilirimde düğün sonrası çekim yapacaktık çünkü bakalım kısmet ;)