19 Temmuz 2011 Salı

İzmir bizi bekler...

Çok sevdiğim bir şehir, İstanbul alınmasın ama, görünce huzura erdiğim bir şehir izmir.

hikayesini pek bilmem, tarihini yakmışlar, şehri baştan yapmışlar ama ne zaman gitsem hiç yabancılamadığım bir yer burası. aslında tanışıklığımız pek eskiye dayanmıyor, önceleri sadece tatil beldelerini bilip, şöyle bir Seviç pastanesine uğrayıp, geçiverdiğim bir şehirdi.

ama son 2 yılda her şey değişti. bu şehirden birine aşık oldum ben, sanki her gelişinde izmir'in o sıcaklığını getirdi bana. iş için de işim düştü gittim, gezdik tozduk, ısındım izmir'e. pasoport'taki kilim otelde kaldım, kahvaltımı yaparken denizi seyrettim, sevgilimle kordonda türk kahvesi eşliğinde tavla oynamanın keyfine vardım.

şimdi ne zaman gitsem, baktıkça doyamadığım şehir izmir. artık ucundan kıyısından izmirli de sayıyorum kendimi. ne demişler, kadın dediğin kocasının memleketindendir :p başka bir şehir olsa bu lafı kabullenmezdim ama konu izmir olunca işime geliyor sanırım :)

işte yaklaşık 2 ay sonra düğünümüzün yapılacağı, yine 2 ay sonra nüfüs cüzdanımda kütüğüme yazılacak bu şehri hafta sonu ziyaret ediyoruz. bir nevi iade-i ziyaret bu. kız isteme/nişan merasiminden sonra sağlık sorunları sebebi ile bir türlü gidememiştik, nihayet bir boş hafta sonu denk getirdik ve ailecek gidiyoruz. annem bohça vs de hazırlıyor, zaten ne yapsam durmayacak, peki dedim anne yap :)

işte böyle hafta sonu, bohçalarımızı alıp izmir'in yolunu tutuyoruz. adettenmiş, baklava götürülürmüş böyle ziyaretlerde ama havaya baktıkça şöyle 5 klo dondurma alsak da gitsek diyorum.

izmir bizi bekler...

2 yorum:

tubitos dedi ki...

izmiri ben de çok severim. hatta ilk gittiğimde aşık olmuştum. her yıl fırsat yaratıp gitmeye çalışırım mutlaka. baklava olayına katılıyorum =) tatlı bir haftasonu geçirirsiniz inşallah sevgiler..

lamore del calcio dedi ki...

teşekkürler, süperdi..

İzmir dönüşü, pazar akşamına birkaç saatlik Bozcaada sıkıştırıp sabaha karşı döndük valla :) olsun uyku öbürsü gün de uyunur ama dün akşam Bozcaada'da şarap içiyor olma anımız baki ;)