18 Temmuz 2011 Pazartesi

sarı konsept: ayakkabılar da hazır gibi...

Kimisi gelinliği altında görünmeyeceğini düşünür, kimisi ise "amaan beyaz bir ayakkabı alınıverir" diye geçiştirir.

benim için çok çok önemli ve güzel bir ayrıntı: gelin ayakkabıları

özellikle son zamanlarda iyice yayılan dış mekan çekimleri, profesyonel hikaye fotoğrafçıları sebebi ile ayakkabılara yapılan vurgular oldukça fazla.

işte bu sebeple bu önemli detay için oldukça kafa yordum ben. kır düğünü yapacağımdan, beyaz renkte ayakkabı istemediğinden düşündüm taşındım, sarı ayakkabılarda karar kıldım. zaten düğün için de kıra yakışır bir sarı ağırlıklı konsept düşünüyoruz. mesela gelin çiçeğim, eğer eylül ayında güzellerini bulabilirsem papatya olacak:)




elbette gündüz kuaför hazırlıkları ve fotoğraf çekimlerinde kullanabileceğim babet olayını da düşündüm.

    birisi papatya mı demişti? işte şu yandakileri sipariş etmiştim, bugün geldiler ;)

bu ayakkabıları trendyol'da gördüm, üzerindeki papatyalara bayıldım ve risk alarak sipairşi verdim. neyse ayağıma oldular, çok sorunlu ayaklarımı vurma ihtimalleri var ama ben evde çorapla giyip alıştırmalara başlayacağım bugün.
 
 
 

gelelim kokoş ayakkabıma. bunu yaptırmayı düşünüyorum. oldum olası sateni severim. gelinliği organze seçtiğim için, sateni bir yerlerde kullanmam şarttı ve ayakkabılar bunun tam yeri. aşağıdaki modeli ve rengi beğendim, arkası ayakkabıcının da fikrini alarak kapalı veya açık olabilir; bahsettiğim problemli ayaklarım sebebi ile sağ baş parmağım mosmor, o yüzden çok sevdiğim french manikürden vazgeçip önü kapalı yaptırım belki :(

böyle ayakkabı beğendik, nasıl yaptırırız diye soranlar için:

modelin resmi çıktı alınır. osmanbeyden ( iki osmanbey metro durağının arasında nişantaşı kolunda bir kumaşçı var) saten kumaş beğenilir ve 50 cm satın alınır. kumaş ve çıktı ile birlikte divan kundura'ya gidilir. ordakilerle fikir alışverişinden sonra kumaş teslim edilir ve sipariş verilir. divan kunduranın dışında bir de "papucci" diye bir yer varmış, bu konu ile ün yapan. ben geçen sene arkadaşımın tecrübe etmesi ve de bu detayları bilmem sebebi ile divan kundurayı tercih edeceğim.

kır düğününde topuklar için ne yapabiliriz diyenlere, iki öneri var:

1- hasır dolgulu bir ayakkabı alınır, fotoğraf çekimi ve ilk dans sonrası ayağa geçirilir. burda babet de aynı işi görür ama gelinliğin yere yani çimlere sürünmesini hesaba katmak lazım.

2- şeffaf topuk koruyucu alınır. ne kadar etkin bilmiyorum, hiç denemedim ama bir tane sipariş edip, pikniğe gidince denemeyi düşünüyorum, tabii eylüle kadar pikniğe gidersek.

topuk koruyucu nasıl bir şey diyenler için : TIK TIK

2 yorum:

Taranis dedi ki...

Aaa bende Trendyol'dan babet siparis ettim ama farkli desenli :) daha gelmedi benimkisi :( nasil rahatlar mi güzel mi:) cok merak ettim

lamore del calcio dedi ki...

aa ne güzel, gelince paylaş, acayip merak ettim :)çok güzeller, keten bir kumaşı var. rahatlığı konusunda emin değilim, ben keşke 39 alsaymışım dedim :( ayaklarım çok sorunlu. ama şöyle bir yol izliyorum, şu anda soket çorapla giyiyorum alıştırmaya çalışıyorum ayaklarımı, sonra da ince çorap ve en son çıplak deneyeceğim :) bu diğer ayakkabı için de geçerli. he bir de öneri, emla diye bir krem var, lokal anestezik, ben epilasyon öncesi kullanıyorum. ayak vurmalarında da çok işe yarıyormuş, baktım yara oldu, acil durum çantasından çıkarıp süreceğim ayağıma, en azından acıyı hissettirmez:)