15 Şubat 2012 Çarşamba

yağlı saç sendromu-2

biliyorsunuz şu yazımda yağlı saçtan dert yanmıştım.

yaklaşık bir aylık sürede çeşitli denemelerim oldu.

ilk önce sebamed kepeğe karşı şampuanla başladım. oldukça başarılı bir şampuan, saçları çok sertleştirmiyor, ama yağlanma süresi üzerine etkisi pek yok. hani 2. gün kurtarıyor, ama akşamına yine fena.

daha sonra pantene ağırlaştırmayan bakım ile yıkadım. yağlanma konusunda %100 etkili, süper. ancak yıkadıktan sonra benim keçelenme nedir bilmeyen saçım çok feci oldu. tiftik tiftik oluyor yıkadığım ilk gün, yani saçımın şeklini bozdu. he yağlanma mı? 3 gün götürdü valla.

gelelim benim bu dönemki çözümüme:

- ilk yıkama ılık su ile pantene ağırlaştırmayan bakım ile yapılır.
-ikinci yıkama ise sebamed ile gerçekleştirilir.
-durulama suyu mümkün mertebe ılık-soğuk arası (üşütmememek lazım, bu mevsimde zor) kullanılır.

sonuç: 2 tam gün yağlanmayan, 3. gün ise toplanırsa yarı yağlı idare edilen (ama yıkansa daha iyi), nispeten hacimli saçlar :)

gelecek ay ise avon ile ilgili denemelerim olacak. bakalım o nasıl yapacak saçlarımı.

ben bu sorunu kalıcı olarak çözeceğim, kafama koydum.

2 yorum:

sewooo dedi ki...

offfff benimde saç tellerim çok ince bazen yıkadığım geceden sonraki gün bile berbat halde oluyorum:(elidoru kullanıyorum bende 2 gün ancak götürüyor.farkettimki saçlarımı toplarsam fazlaca dokunursam çok daha çabuk yağlanıyor.zor bu işler valla:)

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

hmmm, yani aslında bence canım sorun ne biliyomusun sıcak su... çğnkü bikaç yerde okumuştum sıcakla yıkamayın diye, ki ben soğuğu hiç sevmem o yüzden sıcak suyla yıkanırım o yüzden olabilir.(ki şu anda elidor reklamı çıktı şaka gibi soğuk suyla yıkayın temalı ahahah) o zaman ılık su diyelim...