10 Ekim 2011 Pazartesi

anneye benzemek, hem de giderek artan bir şekilde...

dün itibari ile bir tabumu daha yıktım.

yani tam yıkmış sayılmam, ucundan azcık.

şu yazımdan biliyorsunuz, apaçık renkli bir koltuk almıştım, aslında başıma gelecekleri biliyordum ama Emre çok istedi açık renk olmasını.

üzerinde oturuyoruz tabii 3 haftadır, hatta öncesinde de birkaç hafta kaldı Emre.

e ne oldu? pislendi tabii...

annem ben koltuğu aldım alalı, ona bir koltuk örtüsü diktirmeye çalışıyor, tabii ki şiddetle karşı çıkıyorum.

cumartesi günü, anneme arada temizlik için yardıma gelen hanım benim eve de geldi, sağolsun koltuklar dahil silmiş süpürmüş, ev mis gibiydi geldiğimde.

veee ben o koltuklara oturmaya, saç, tüy dökmeye kıyamadım. yani annemin lafına ucundan kıyısından geldim mi ne?

blog okumanın faydasını yine gördüm. ben pek anlamam, nerde ne bulunur. ev tekstili alışverişimi genelde internetten yaptım, klasik şeyleri ise hep annem aldı bana.

gelinyolu şu yazısında bahsetmişti English Home'dan koltuk şalı aldığından, evini tanıtırken. kalıvermiş aklımın bir köşesinde, tamam dedim giderim ve örtü yerine bir şal alırım, o kısmında oturuveririz koltuğun :)

pazar günü soluğu English Home'da aldım valla. çapa desenli olanlardan, 5-6 renk arasından, salonuma en uygun rengi seçtiğim gibi kaptım geldim eve ve bizim köşe koltuğun köşesine örtüverdim. tamam kırlentlerimiz kapandı ama napıyım. aslında bu şallar daha ufak koltuklar için dekoratif duruyor ama köşe koltukta da fena durmadı. o kısmında oturduk koltuğun akşam, en azından %60-70 koruma sağlar bence.

resim çekseymişim keşkem di mi? atlamışım, çekince eklerim ;)

gelinyolu'na teşekkürü bir borç bilirim :) koltukları her ay sildirip yıpratmaktan ve de annemin bahsettiği o iğrenç koltuk örtülerinden aynı anda kurtulmuş oldum :)

8 yorum:

gülümse dedi ki...

ne varsa eskilerde var anacım,biliyorlar işi.tecrübeye saygı göstermek lazım.ben de çok hevesliyim açık renk koltuklara ama oturmaya da kıyamam heralde:)))

.ankara düşleri. dedi ki...

e neyse ki kolayını bulmuşsun tatlım :))
güle güle kullan :))

pembe mor alg dedi ki...

ya cüneytte tutturdu ben örtüde oturamam diye sanki o temizlicek en güzelini yapmışın canım;)

Taranis dedi ki...

Benimde bir beyaz köşe koltuk hayalim vardı bir zamanlar. Evet bu hayal gerçekleşti ama 1 haftasonra eve taşınmadan gönderildi koltuklar:) Daha oturmadan kirlenmişti:) Bütün gün çalışıp akşamları koltuk silemezdim değil mi ama? Neyseki şimdiki koltuğum gri ama ben bu şal olayını severim çok iyi düşünmüssün canım...Güle güle kullanın

S&A dedi ki...

Ay canım yaa aynı şeyleri yaşıyoruz resmen ,)aynen açık pembe olan koltuğumun üzerine,herkesin örtü serersin demelerine şiddetle karşı çıkan ben ikeadan pembe bir örtü aldım :)) İş başa düşünce başka oluyomuş..

gelinyolu dedi ki...

canım benim ne demek :) güle güle kullan... kirlendikçe atıyorum makineye yıkıyorum, ohh mis gibi ne güzel :) dekoratif durduğu için de yok misafir geldi hurra örtüleri kaldır da yapmıyorum..

lamore del calcio dedi ki...

gülümse, aynen öyle canım. zaten artık atlet de giyiyorum sırtımı tutsun diye, iyice anne oldum :)

ankara düşleri, saol canım:)

pembe mor alg, aman diyim, o zaman bole kırçıllı bişiler bak, onlar kiri iyi kaldırıyor :)

taranis, beyaz koltuk hayali yarınlara kaldı dicem de, ilerisi için daha zor be yaa :)

S & A, işte eninde sonunda bir çözüm bulunuyor.

gelinyolu, valla iyi ki yazmışsın o yazıyı, bayağı arardım yoksa. bu arada zevklerimiz hakketn benziyor. ben geçen hafta lazzoniden tv ünitesini de sipairş ettim, aldığımız şey uymamıştı napıyım, konsolun takımını yaptırıyorum, sanırım aynısı senle, renkler farklı tabii, benimkiler akçaağaç:) we love lazzoni:p

tubitos dedi ki...

tatlım anneler ne derse doğru çıkıyor yaa biz de böyle mi olcaz acabaaa :)