31 Ekim 2011 Pazartesi

İnternet'ten alışveriş...

Artık kabul ediyorum, ben bu konuyu abarttım, hatta halk arasında kullanılan b.. nu çıkarmak deyimini kullanmak istiyorum ama kullanmayacağım, ayıp :)

her şey markafoni ile başlamıştı, masumdu.

ama sonra trendyol çıktı, çıktı da çıktı.

grupanyalar çıktı, grupfoniler çıktı falan filan.

bir gün "yeteeeeer" dedim, kıyafet almıyorum, öyle fırsat filan hiç almıyorum. oooh aylarca rahat ettim, hatta para bile biriktirdim.

ama bitmemiş meğersem...

evlilik arefesi evle ilgili, gelinle ilgili aksesuar ıvır zıvır satan internet mağazalarına dadandım.

sonra düğün sonrası bunları eve lazım olan tablodur, elektroniktir vs izledi. evim. net, evmanya.com abonesi oldum resmen.

he bir de arada zizigo ile tanıştım.

bu ay kredi kartlarımı ve elimi bile sürmesem o karta artık, tüm maaşımı aylarca götürecek taksitleri görünce, ağlayacaktım nerdeyse.

ben yandım sizler yanmayın.

insan masa başında alıyor da alıyor, gaza geliyor, oysaki o el kredi kartına her gittiğinde bir kez daha düşünmek lazım:

- gerekli mi?
- şimdi mi gerekli?
- kaç ay ertelenebilir?
- "bu fırsat kaçarsa bir daha ucuza bulamam" tamamen yalan, başka bir zaman başka bir sitede yine olacak.
- ben bu karta hiç dokunmasam taksitler ne geliyordu? değer mi bu çileye?

yeni evlilere şiddetle tavsiyemdir özellikle. 4. nevresiminiz, duvardaki ikinci tablonuz, mutfaktaki 8. tencereniz, dergileri koyacak dergiliğiniz, bilmem kaçıncı rafınız aynı anda olmasa da olur! birini alın, ödeyin, diğerine geçin.

ve altın kural : taksit yaptırmama şansınız varsa yaptırmayın, taksit ancak tüketim toplumunu sömüren, aynı anda 5-6 şeyi birden aldırmayı hedefleyen bir zımbırtı. halbuki insan elden geldiğinde "elindeki" parayı harcamalı, "gelecek" parayı değil.

diyene bak :)

bu da böyle bir bunalımımdır...

10 yorum:

Taranis dedi ki...

Hergün alışkanlıktan bakıyorum o sitelere.Kötü bir alışkanlık bırakamıyorum ama almıyorumda hiç birşey artık.. Çünkü magazadakilerden öyle dudak uçuklatacak kadar ucuzda değil!! Hem ne öyle günlerce haftalarca bekle bekle sonra kargo şirketleriyle papaz ol!!

Kendimi tebrik edesim geldi şimdi:) bu ayı internetten sadece 2 tane ev terliği alışverişi ile bitirdim :)

Kasım ayını sıfır online alışverişsiz geçirmek dileğiyle canım :)

gülümse dedi ki...

yazdıklarını okuyunca gözümün önüne hep kendim geldim:)))ben de artıkın karar verdim bayramdan sonra alışverişi abartmıcam para biriktirecem die,inşallah başarırız kuzu yafff

Turta Tadında Yaşamak dedi ki...

bu konuda bende çok dertliyim canım.. en son madalion diye bir sitede bulaşık makinesi deterjanı bakıyordum, marketten ucuz mudur acaba alsam diye ve anladım ki ben herşeyi oturduğum yerden alma tembelliğine kaptırmışım kendimi :( bende bir süre uzak dursam iyi olacak bu camiadan..

Unknown dedi ki...

canım malesef hepimiz bu hastalığa zaan zaman yakalanıyoruz tedavisi biraz zor:)))

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

bir bankanın kredi kartlarının analizinde çalışan biri olarak çok şükür pek düşmüyorum o tuzaklara... düğün sonrası bir de öyle açılırsak gideriz alimallah...

S&A dedi ki...

ay canımcım sorma ya her sabah bağımlı gibi ilk iş otüm bu sitelere bakmak oluyo..biz bu gidişle ne ev alırız ne araba,resmen her hafta bişey alıyorum.Ama mutlu oluyroum gelince böyle hediye almış gibi hissediyorum :))

fuly dedi ki...

taranis gibi ben de sadece bakrım bakarım ama almam... sürekli ya olmazsa ya beğenemezsem beklediğime değmezse paniği yaşarım. heves etmiyo mu insan ediyo çok haklısın o kartları şişirmekle :)

lamore del calcio dedi ki...

taranis ve fuly,
aslında haklsınız. aldığım şeyler arasında gerçekten içime sinmeyenler çıktı, mesela kocaman görünen bir ataş dergilik minicik geldi sinir oldum. benzer şeyler de var, e bileyim aldığım dekoratif ayna sitedeki gibi yakışmadı duvarıma mesela. ben de gerçekten çook ucuz olduklarına inanmıyorum artık. mesela geçenlerde bot aldım ya, bisürü para verdim, halbuki babeti filan hadi alıyoruz da
bot dediğin denenerek alınır di mi? yok keisn vazgeçtim..

Gülümse ve turta;
amin demek istiyorum, umarım başarırız

fadique,
benim tedavi olmam lazım, bir yolu olmalı:)

hamide,
ben bankaların "yağlı" müşterisiyim di mi? böyle olmak istemiyorum yaa :)

SA,
aynen öyle. böyle giderse birikim filan yapmak hayal, toparlanmak lazım...

Yasmin dedi ki...

Sende bir ben var benden içeri lamore'ciğim...

Ben artık gerçekten mağazadan deneyip de beğendiğim bir şey indirim sitelerine gelirse alıyorum. Bir süredir de almıyorum...

Bu arada ben de bot almıştım geçen sene, fena çıkmadı. Esas babetlerim sorunlu çıktı benim :))

Adsız dedi ki...

yazdiklarin cok dogru!!! nekadar güzel bir post olmus, valla herkes bunu kulagina küpe yapmali : )
Ben örnegin genelde paypal ödüyorum, aninda banka hesabindan kesiliyor. Ayrica kredikartina para gönderiyorum kendi hesabimdan + artidan oluyorum yani ve böylelikle kredi karti alisverisi yapinca yine - eksiye girmemis oluyorum. Veya diyelimki girdim, ilk firsatta tümünü kapatiyorum. bende yasadim kredi karti, taksitlerdi-insan neye ugradigini sasiriyor, bir daha olmuyacak diye yemin etmistim, insallah bir daha olmaz, biz akilli olalimda olmasin ; )