11 Ağustos 2011 Perşembe

nikah şekeri veyaaa...

işte nikah şekerim (ya da belki şeker değildir bilmiyorum) için aldığım ilk malzeme:)

elime kolilerle ulaştı bugün, kardeşimin eminönü esnafı dostları sağolsun...

hafta sonu gelse de yapmaya başlasak şunları;)

11 yorum:

Taranis dedi ki...

Yine pişti olduk :)Bilesin :)

lamore del calcio dedi ki...

taranis sakın içine reçel dolduracağım deme:)

Taranis dedi ki...

demedim yaptım bile :)))

lamore del calcio dedi ki...

inanmıyorum yaa :)

neyse artık yapacak bir şey yok, reçelleri cumartesi dolduracağız biz de bunlara, bugün geldi benim kavanozlar :)

ya seninkinin renginin mor olacağını tahmin ediyorum, benimki sarı, ordan farklılaşıyor :p

ben de diyordum google a yazınca yapanlar var ama etrafımda kimse yapmadı filan...

Taranis dedi ki...

benim cok uzun zamandır düsündügüm seydi hatta blogumun gizli sakli yerlerinde yorumlarda bi yerde yazarda:))

Kır dügününe cok uygun canım hatta bal bile cok yakısır sarı ya. Ben biran dusundum ve recele karar verdik :)

lamore del calcio dedi ki...

ben de kır düğünü diye araştırırken görmüştüm, reçel anneleri diye bir konsept vardı, kendim de yapabilirim yahu demiştim.

etrafımdaki herkes dökülür, kırılır diye vazgeçirmeye çalışıyor ama inat ettim ve aldım kavanozları. sarı kapaklı kavanoz çok aradım ama 1 aydır sormadığım yer kalmadı.

valla artık seninle pişti olmak şaşırtıcı değil aslında. yok valla şaşırmıyorum...

Taranis dedi ki...

Hahah:)Bende şaşırmıyorum keşke önceden haberim olsaydı sana bir tavsiyem olurdu kavanozlar için. ben hazir içerisinde recelide bulunan kavanozlar buldum hatta bal olanda vardı cünkü.Hem cok uyguna geldi hemde cok zahmetli olmadı.Blogumda yayınlicam bakarsın süslemeside bitti cünkü.

Bende şaşırmıyorum artık :)

lamore del calcio dedi ki...

oo süper, sen hızlısın valla :)

ben kavanoz arama olayı ile çok vakit kaybettim. bir ara mum fikrim vardı, bir ona bir buna gittim geldim. bir arkadaşım içne akide şekeri koymayı önerdi, annem de eskiden gelinlerin ağzına tatlı dilli olsunlar diye bal çalarlardı, bal koy bari dedi:) ben de turunç reçeli düşünmüştüm, ege ve akdenizi andırsın diye.

koysana resimlerini, merak ettim.

ben ekoseli sarı beyaz kumaşla kapatacağım kapakları sanırım, üzerine de sticker yaptırdım, tek tek yapıştıracağız.

kiraz tadında dedi ki...

Kızlar süpersiniz kavanozlara bende bayılıyorum ama nişanlımın karşı koymalarına dayanamayarak vazgeçtim şimdilik:))) Ama kınada dağıtmayı düşünüyorum içine badem şekeri yada bal koyarak Akide şekeri de iyi fikirmiş tabi. Ama ben hala Almanya'da olduğum için ve sadece kınadan 10 gun once Tr de olabileceğim için rica etsem kavanozları nereden aldığınızı yazabilirmisiniz? Hatta hazır bal dolu olanları nereden bulabilirim ki? Son bi soru stickerları nerede yaptırdınız. Ben nikah şekerine Sticker yaptırdım ama burada hallettim ve şimdi diğerlerini bastırabilmek için zamanım yok:(( O nedenle Türkiye'de halletmeliyim:)

lamore del calcio dedi ki...

sevgili kiraz tadında,

kavanozları kardeşimin arkadaşı eminönünden aldı, beyaz kapaklı olanları çok rahat bulabilirsin ama sarı kapaklıda biraz daha zor, tam dükkan adı bilmiyorum, sağolsun bizim çocuklar halletti ve getirdi çünkü ama istersen öğrenirim.

hazır bal dolu olanları ben bulsam almıştım valla, ama rastlamamıştım ben :)

stcker işini ben şöyle yaptım. davetiyeyi yaptırdığım yere sordum, 1000 tane kadar minik sticker bulmuş, eğer print alırsak dağılır dedi, "Ayşe & Emre 10.09.2011" yazan bir kaşe hazırlayacak, biz tek tek basacağız ve yapıştıracağız. eğer ben dağılmadan print alırım dersen benden kalan sitckerları (tahminime göre en az 300 tane kalacak) sana verebilirim canım. hatta sana da yaptırabiliriz kaşe, o kolay bir şey diye biliyorum ben

kiraz tadında dedi ki...

Detaylı yorumun için çok çok teşekkürler ayşecim. Altın sarısı kapak aslında daha hoş olur sanırım çünkü malum kına için kırmızı altın renkleri daha hoş duruyor. Ben kınada, kınaları içine koyacağım minik kutular hazırladım ve onlara sticker yaptırdım burada kırmızı birşeyler ona uygun olsun birşeyler olsun istiyorum aslında ama en son çare de kaşe olabilir. hmmmm, bir araştırayım olmadı kaşe olsun:)))