3 Ağustos 2011 Çarşamba

beyaz eşya sendromu...

biraz gergin miyim? evet kabul ediyorum, gerginim...

annem o adeti uygulayacağım, şuna buna kırmızı kurdela takacağım dediğinde geriliyorum.

etrafımda çok bilmiş birisi "aaa böylesi münasip" dediğinde geriliyorum.

5 yıldır aynı işi yapmama rağmen, işime müdahale edildiğinde ve sırf bu yüzden vakit kaybettiğimde; ve de bu sayede birileri üzerimden prim yaptığında geriliyorum.

babamın davetlilerimiz en fazla şu kadar deyip, bana ona göre sayıda zarf alıdırıp, ekstra 100 kişi çıkarmasına da geriliyorum.

en son, taze gerginliğim ise dün beyaz eşya dükkanında oldu.

modelleri aylar önce seçmiştik, birkaç yerden fiyat da almıştık. ben sonra dedim ki, tuttuğumuz evin ordaki siemens'e gideyim de bitireyim bu işi (üşenmiyorum adres veriyorum: Şehremini'deki Siemens bayii).

görevliye ödeme şeklime göre fiyat soruyorum, pazarlık yapmaya çalışıyorum, en son yapabileceğiniz bu mu filan diye, tepki " işte şu olur ama siz de kafanızdaki parayı söyleyin". e ben kafamdaki parayı söylüyorum:

- "o paraya bulamazsınız"
- "e kardeşim sen bana olabileceği söyle"
- "ama hanfendi siz alıcı değilsiniz"
- "kardeşim gelecek ay evleniyorum"
- "böyle alışveriş yapılmaz, biz otururuz yazarız, siz almaya karar verirseniz son indirimimi yaparım ben"
- "iyi de ben vereceğim parayı bilmeden nasıl alayım"
- "siz başka yerlere de gitmişsiniz, gidiyorsunuz, zaten bu şekilde olmaz, doğru alışveriş yapmayı bilmiyorsunuz,birkaç yerden fiyat alarak bu iş olmaz"
- "allah allah sizden mi öğreneceğim"
- zaten siz alıcı değilsiniz, kafanızda fiyat bile yok"
- "kardeşim alıcıyım, bugün ya da yarın almam lazım"
- "belki alıyorum deseniz ben bir şeyler daha yapacaktım ama şu an almıyorsunuz"
- "gırrrrr"

çok netim, yarısına verse o paranın, adımımı atmam o dükkandan içeri. halbuki ilk girişimde yardımcı birine benziyordu. ama benim ordaki broşüre bakmamı engelleme, yaptığım piyasa araştırması ile dalga geçme, 20 gün önce başka fiyat almama karşılık "o 20 gün önceki fiyat" deme ve benim "haziran temmuz fiyatları aynı" demem üzerine beni bir şey bilmemekle suçlama, ben modelimi broşürden teyit etmeye çalışırken "ben anladım hanfendi bakmanıza gerek yok" demeler vs vs. ha bir de benim vereceğim para onun başını döndürmezmiş, o ne paralar kazanıyormuş, aferin her müşteriye böyle davranırsan gerçekten kaznamaya devam edersin.

ukala satıcıları sevmiyorum. araştırıp gelen, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayan ve ne istediğini bilen müşterilerin de böyle satıcıların işine gelmediğini düşünüyorum. benim "öylesine" uğradığımı düşünen sevgili satıcı, elimde dükkanlarının yerini gösteren haritayı görünce ne düşündü merak ediyorum.

siemens yaptığı satışlardan dolayı ödül vermişti bayiiye, masalarında gördüm. içeri gelen müşteriye yapılan muamale bakımından da "yılın bidonu" ödülüne aday gösteriyorum bu bayiiyi. daha önce alışveriş merkezinde 3 kuruş bile indirim yapamayan ama kibarlığını da bir dakika elinden bırakmayan bayiiler gördüm ben.

bu arada beyaz eşyasını henüz almamış, almayı planlayanlar için bir bilgi. demirören saturn'de 4 gün önce %15 indirim kampanyası bitmiş, dün gittiğimde her şey kendi fiyatındaydı yine. yine de fiyatları şöyle bir topladım, beni kendince küçük görmeye çalışan bayiiden en fazla 150 tl fazlaydı, en azından başım ağrımaz, karşılıklı nezaketle bir alışveriş olur diyordum ki, ordaki bir çalışan 2-3 gün içinde yine %10-%15 indirime gireceklerini söyledi.

e bu durumda bayiilerle pazarlık etmeye bile değmez, 3-4 gün sonra saturn'e bir uğramak lazım, şahsen ben öyle yapacağım.

bu arada yoğun araştırmalarım sonucu karar verdiğim beyaz eşya modelleri:

Siemens'ten:

Buzdolabı: KG 57 NP 72 NE ( derin dondurucusu iki çekmeceli ve alt tarafta; çelik renkte)

Çamaşır makinesi : WM 10 S 461 TR (8kg kapasiteli, beyaz renkte. banyoya koayacağım için renk uyumunu boşverdim, aynı özelliklerde çelik renkte bir makine için ekstra 800-100 TL ödemek lazım)

Bulaşık Makinesi: SN 25 M 882 TR (su tüketimi ortalama seviyede, çelik renkte, en sevdiğim özelliği sie çatal/bıçak sepeti üstte ayrı incecik bir raf, bu rafa sahip ve çelik renkte normal bir fiyata bir tek bu vardı, diğerleri hem 2000 TL üzeri idi)

Ocak: valla çelik renkte, en basitinden set üstü bir tane alacağım, modelini bilmiyorum.

Bosh'tan fırın:

- midi fırın alacaksanız, gri renkte alınabilecek ve düzgün markaya sahip tek fırın : HKP110150F

9 yorum:

S&A dedi ki...

Beyaz eşyalarımız aynıya benziyo canım,bir tek çamaşır makinası çelik benim.Buzdolabının derin doncurusunun altta oluşunu,çamaşır makinasının 8kg kapasiteli oluşunu ve koyduğun çamaşıra göre su tüketimini ve bulaşık makinasının çatal bıçak sepetinin üstte oluşunu ben de çok sevdim.Bir tek midi fırınımm yok onu da dediğine bi bakıcam ,)

lamore del calcio dedi ki...

S♥A, acayip araştırmıştım ben bu eşyaları. buzdolabının aynısını geçen sene arkadaşım aldı, çok memnun. Çamaşrı makinesinde de çelik rengin güzel durduğuna inanıyorum ama cimriliğim tuttu, bir de banyom çok küçük, beyaz raflar falan monte ettim ve o banyoda yer kaplayan tek şeyin gri olması olmayacaktı:) bir de bu çamaşır makinelerinde griyi iki tür yapıyorlar, çelik olmayanlar plasitk gibi duruyor, onları sevmedim hiç, en son beyaza ok dedim :)
fırın için ise etrafımda 2 kişi kullanıyor. ankastre seçeneği olmayan ve büyük fırına yeri olmayanlar için bulabildiğim en ideal fırın; başka markaların gri renkte var ama büyük markalarda bir tek bunu buldum.

lamore del calcio dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
gelinyolu dedi ki...

benim bulaşık makinemin de çatal bıçak için ayrı bir rafı var, yer tasarrufu açısından çok güzel. ama en gıcık olduğum dezavantajını söylüyorum: kaşık çatalları tek tek tek dizmek zorunda kalıyorsun, öyle gelişigüzel atınca da yıkıyor ama o zaman da kaşıkların ağzı aşağıya bakan şekilde koyman gerekiyor yoksa içinde su birikiyor, sinir :(
buzdolabının dondurucusu altta olanı ise tek kelimeyle muhteşem, bunca yıldır neden en çok kullandığımız raflar için eğiliyorduk anlamadım :)

S&A dedi ki...

İyi yapmışsın canım sırf gri diye bisürü ekleniyo üstüne.Buarada TV'yi naptınız,biz de tv bakıyoruz buara;) Gerçi gelin yolu daha tecrübelidir bu konuda???

Buarada benim de gerginliğim had safhada,özellikle aileme karşı ;)

lamore del calcio dedi ki...

biz tv olayını araştırdık, araştırdık ve en son LG 42LE5300 106Ekran LED modleini beğenmiştik. Yalnız sonrasında beklenmedik bir yerden, bir TV türedi, markası nextstart diye bir şey ama herhangi bir harcama yapmadan elimize geçtiği için bir süre onu kullanmaya karar verdik :) devir tasarruf devri..

LG tvleri tavsiye ederim, bunların ekranlarında çarpmaya, vurmaya, bir şeyler fırlatılmasına karşı yapılmış esnek bir tabaka var (hani uzun kullanım, çoluk çocuk düşünülünce), görüntü kalitesi olarak da LG zaten kendisini kanıtlamış bir marka. bir de bu modelin fiyatı bir LED TV'ye göre oldukça uygun, forumlarda okuduğum kadarı ile kullananlar da memnundu.

gelinyolu dedi ki...

kızlar bizim televizyon Samsung LED, memnunuz valla bi sıkıntı olmadı şimdilik :)

Çeyiz Kız dedi ki...

tam bir sinir bozucu satıcı örneği işte! Zaten işin başından aşkın stres hat safhada birde böyle dengesiz satıcılar ile uğraşmak cabası.

lamore del calcio dedi ki...

çeyiz kız, aynen öyle valla:) ama bir süre sonra alışıyorsun bu duruma, valla bak :)