18 Ağustos 2011 Perşembe

makyaj seçimi

günlük hayatta makyajla arası olan biri değilim.

hatta akşam şirketin bir yemeği var ve ben yine makyaj malzemelerimi evde unuttum. kalemliğimde bir tane göz kalemi vardı, onu çektim ama yok kurtarmadı :)

sizlerin fikirleri de çok önemli benim için, çoğumuz bu yoldan geçmişiz, ya da geçiyoruz.

sarışın sayılabilecek, beyaz tenli biriyim ben, gözlerim de yeşil-mavi arası çiyan bir şey. yaptığım araştırmalar sonucunda, açık tenlilerde koyu makyaj gerektiğini buldum ama diyorum ya doğallıktan yanayım, abartıdan nefret ederim.

aşağıdaki makyaj örneklerini buldum. nikahta takılarımda siyah detaylar olacak, tacımda da, bu sebeple siyah makyaj olabilir diye düşündüm. bu arada not düşeyim, aslında makyajınızı detaylara göre şekillendirmeiyn der uzmanlar, mesela giyilecek elbise rengine göre makyaj yapılmazmış aslında.



düğünde ise sarı detaylarım olacak, el çiçeği, ayakkabı gibi. renkli makyajı sevmiyorum ben. o yüzden bakır veya haki yeşili (ama kesinlikle pastel, renkli görünümde olmayam) olabilir dedim.

makyajdan anlayanların yardımına ihtiyacım vaaaaar :)




2 yorum:

gülümse dedi ki...

ben en sondaki hayden panettiere'nin makyajını beğendim.anlattığın kadarıyla da sana yakışacağına inanıyorum.

Gezgin Kız - Traveler Lady dedi ki...

canım benim kendini tariflediğin kadarıyla sana en uygun gördüğüm makyaj şekli 3lü resimde en sağdaki hatunun makyajı... bence çok doğal olmuş göz rengini belli etmiş ve sade... ay ben daha saça karar veremedim ki makyaja geçeyim :D